Totale tijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 100 gram chorizoworst
- 150 gram geraspte kaas
- 4 eieren
- 150 ml crème fraîche
- 1 pot gegrilde paprika 295gr
- 6 plakjes bladerdeeg
- 500 gram broccoli
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes en de stronk in kleine blokjes. Kook ze in 3 min. beetgaar en laat ze uitlekken. Spoel de gegrilde paprika even af en laat uitlekken in vergiet. Snijd in reepjes. Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak deze kort. Bekleed de bakplaat met bakpapier, verdeel het bladerdeeg erover en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm.
Verdeel de plakjes chorizo over de bodem en verdeel de broccoli en de paprika erover. Klop de eieren met de crème fraîche los en roer er de geraspte kaas doorheen.
Giet het mengsel over de quiche en bak in 25 minuten gaar.