vedrschillende soorten noten
Eten & Drinken

Welke noten passen het beste bij jou?

Het klinkt als een hele simpele vraag, maar ondertussen kan niemand er echt antwoord op geven: welke noten passen bij jou? Mensen hebben vaak een voorkeur voor een bepaalde soort noten. De ene persoon houdt meer van ongebrande en ongezouten noten, waar de ander noten niet door zijn of haar keel krijgt zonder dat er sprake is van zout. Het is algemeen bekend dat mensen snel een lievelingsnootje hebben, maar wat als we met z’n allen iets verder kijken dan onze neus lang is? In dit artikel lees je daarom ook over verschillende noten die jij echt eens moet proberen en wie weet zit jij binnenkort misschien wel met een andere zak noten op de bank!

Cashewnoten

Een van de bekendste noten voor bij de borrel of gewoon als snack zijn toch wel echt de cashewnoten. De cashewnoten zijn zowel gezouten als ongezouten verkrijgbaar. Zoals gezegd zijn deze noten ideaal als snack, tussendoortje of bij de borrel. Ook zijn ze gemakkelijk te combineren met bepaalde gerechten. Je kunt cashewnoten verwerken in hartig eten, maar ook in zoetere gerechten is deze noot erg populair.

Walnoten

Ook walnoten zijn uitermate populair te noemen. Walnoten hebben een zachte, zoetere smaak en zijn dus ook razend populair in combinatie met bijvoorbeeld honing. Walnoten worden over het algemeen minder als snack gegeten, omdat het een beste klus is om ze überhaupt eens open te krijgen. Gelukkig zorgen sommige bedrijven er al voor dat de walnoten gepeld zijn en dat het ‘vliesje’ reeds verwijderd is. Op deze manier kun jij gemakkelijk en snel genieten van deze overheerlijke noten.

Macadamia

Tot slot kijken we nog even naar de macadamia. De macadamianoten kom je iets minder tegen. Ze zijn uiteraard gewoon online te bestellen en ook in de supermarkt zijn ze snel te vinden. Toch hoor je mensen sneller over de cashew- en walnoten dan over de macadamianoten. Waarom is dat?

Ook macadamianoten zijn redelijk zacht van smaak. Ze zijn daarom ideaal te eten als snack of, voor de verandering, bij de borrel. In gerechten kom je de macadamianoot vaker tegen. In combinatie met zowel hartige- als zoete gerechten is de macadamianoot al redelijk populair. De zachte smaak kan er samen met de ‘bite’ voor zorgen dat jouw gerecht net iets meer pit krijgt. 

Als je alle noten zo op een rijtje hebt staan klinken ze vaak redelijk hetzelfde. Echter is elke noot anders en kun je elke noot ook op een andere manier ervaren. Probeer het daarom ook eens om een andere zak mee te nemen dan je gewend bent. Er gaat een wereld voor je open…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *