Eten & Drinken Vrije Tijd & Hobby

Wat is het verschil tussen limoncello en arancello?

Het zonnige Italië is beroemd om zijn citrusvruchten. Een van de manieren waarop ze deze sappige vruchten gebruiken, is door er likeur van te maken. Een van die likeuren is limoncello. limoncello kopen is een fluitje van een cent, want het wordt in veel winkels verkocht. Het wordt gemaakt van de schil van citroenen, suiker, water en alcohol. Het resultaat is een zoete, zure en heerlijk verfrissende drank. De meeste mensen kennen het als een drankje dat ze na het diner drinken als een digestief. Maar limoncello is ook heerlijk in cocktails en desserts.

De smaak van arancello

arancello is een andere citruslikeur, maar deze wordt gemaakt van sinaasappels in plaats van citroenen. Arancello wordt op een vergelijkbare manier gemaakt als limoncello. De schillen van sinaasappels worden ondergedompeld in alcohol, meestal wodka of pure alcohol, en dan wordt er suiker aan toegevoegd. De likeur wordt gefilterd en vervolgens een tijdje bewaard voordat hij wordt gedronken. Het resultaat is een zoete, maar iets bittere likeur met een diepe sinaasappelsmaak. arancello is iets minder bekend dan limoncello, maar het is net zo heerlijk en veelzijdig.

Limoncello toch populairder

Ondanks dat beide likeuren heerlijk zijn, lijkt het erop dat mensen vaker voor limoncello kiezen dan voor arancello. Er zijn een paar redenen voor deze voorkeur. Een daarvan is de bekendheid. limoncello is simpelweg bekender dan arancello. Mensen hebben er vaker van gehoord en zijn dus meer geneigd om het te proberen. Een andere reden is de smaak. Hoewel ze allebei citrusachtig en zoet zijn, is limoncello vaak frisser en minder bitter dan arancello. Dit kan aantrekkelijker zijn voor sommige mensen. Ten slotte kan het zijn dat de felle gele kleur van limoncello aantrekkelijker is dan de oranje kleur van arancello. Maar het maakt niet uit welke je kiest, beide zijn heerlijke opties voor een verfrissende zomerdrank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *