resaurant-binnen
Uitgaan & Evenementen

Hoe gaat de horeca er straks uitzien ná de langdurige sluiting?

Er is nog altijd geen zicht op de volledige opening van de horeca. Hoewel het kabinet zich al een aantal weken tot maanden buigt over een wijze waarop dit weer veilig kan gebeuren. Aan de horeca ligt het niet. Zij hebben er vorig jaar alles aan gedaan om gewoon weer open te kunnen blijven. Wat niemand had kunnen voorspellen is dat ze inmiddels alweer ruim een half jaar gesloten zijn. En op de terrassen na zijn er nog geen gesprekken gevoerd over het openen van de volledige horeca. Dat is een harde klap. Toch willen we wel positief blijven.

Want één ding is zeker: ooit gaan deze dingen weer mogelijk zijn. Het kabinet verwacht en hoopt zelfs dat ze vrijwel alle maatregelen in juli of augustus los kunnen laten. Mede mogelijk gemaakt door de hoeveelheid vaccinaties die dan zijn gegeven en de weersinvloeden. Maar hoe gaat de horeca er straks uitzien nadat ze misschien wel een maand of 8 dicht zijn geweest? Wat kunnen we verwachten?

Mondkapjes dragen

Mondkapjes ffp3 kopen? Dat is altijd een goed idee, want ook het komende jaar zullen mondkapjes gewoon nog veelvuldig worden gedragen. Voordat deze worden afgeschaft, zijn we echt nog wel een hele tijd verder. Het dragen van mondkapjes blijft daarom van essentieel belang. Ook in de horeca. Natuurlijk kun je niet eten of drinken met een kapje op. Daarom gelden er in de horeca andere regels. Je draagt een mondkapje totdat je aan tafel zit. Zolang je hier zit, hoef je geen mondkapje te dragen. Wanneer je echter naar het toilet moet, gaat betalen of simpelweg op wilt staan, moet je opnieuw een mondkapje dragen. Zorg er daarom voor dat je deze altijd in de buurt houdt.

Waar koop je mondkapjes? Tegenwoordig zijn ze werkelijk overal te vinden. In winkels, automaten op het Centraal Station, maar ook online. Zorg ervoor dat je altijd een ruime voorraad in huis hebt liggen, zodat je nooit misgrijpt en deze uit hygiënische redenen ook voldoende kunt afwisselen.

Sneltesten?

Er gaan ook discussies de ronde of het wellicht verstandig is om sneltesten uit te voeren voordat mensen in een restaurant binnen kunnen komen. Niet iedereen is hier echter enthousiast over. Wel zou je hiermee het risico tot besmetting enorm kunnen beperken. Een coronatest groningen bij CoronatestNederland is in principe zo gedaan en zo kan er een hoop gevaar vermeden worden. Wel zijn veel mensen er voorstander voor dat er dan iets vriendelijkere testen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan blaastesten. Hiermee zouden meer mensen getest kunnen worden en is de drempel ook niet al te hoog.

Tot op heden is hier echter nog geen sprake van. Wel zou je dit zelf kunnen doen indien je bang bent anderen te besmetten.

Meer hygiënemaatregelen

Experts geloven dat corona niet alleen nu invloed zal hebben op de horeca, maar ook op de lange termijn. Ook ná corona zullen bepaalde maatregelen namelijk blijvend bestaan. Zo zal de horeca wellicht meer buiten willen werken, alsnog thuis blijven bezorgen en tevens meer hygiënemaatregelen blijven treffen. Na het zien van de vreselijke gevolgen van dit virus, zullen zij er alles aan doen om deze gevolgen in de toekomst te voorkomen. Corona zal dus hoe dan ook een blijvend effect hebben op de horeca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *