Uitgaan & Evenementen

Diverse stijlen van hip hop

Hip hop staat bekend om zijn diverse stijlen. In dit artikel gaan wij in op negen meest iconische stijlen. Deze zijn de Breakdancing, Locking en Popping, Funk, Up rock, Liquid Dance, Boogaloo, Reggae, Lyrisch en Stepping. Stijlen die aan hun eigen karakteristieken hun naam te danken hebben.

De acrobatische stijlen

B-boying ook wel Breakdancing genoemd is een van de allereerste stijlen van Hip Hop en wordt gekenmerkt door acrobatische rechtopstaande kracht bewegingen en voetenwerk. Dansroutines met tussentijdse stilstaande (standbeeld) onderbrekingen. De tweede acrobatische dansstijl is de Locking en Popping. Een dansstijl bestaand uit een samensmelting van snelle bewegingen, scherpe pauzes en overdreven gebaren (locking) en een springerige stijl die een grote inzet van contra-tempo vereist (popping). Deze dansstijl wordt ook wel funkstijl genoemd. Funk is een fusie van Disco en Soul, Boogaloo en Robotdans, en gebruikt een mix van vloeiende en scherpe bewegingen. De Funk bewegingen zijn sterk gechoreografeerd. 

Stijlen bestaand uit meer vloeiende bewegingen

De Liquid Dance omvat vloeiende en sierlijke beweging met de nadruk op de armen en handen. Het kan enige vormen van pantomime bevatten en gevorderde dansers zullen daarbij een reeks lichaamsbewegingen gebruiken. De Boogaloo stijl omvat ook vloeiende bewegingen, waarbij dansers het hele lichaam soepel bewegen, vaak met het rollen van de heupen, hoofd en knieën. Up rock gebruikt een combinatie van vele dansbewegingen om soulvolle dans te creëren. Deze dansstijl omvat de Shuffles, Spins, Freestyle bewegingen, Jerks en handgebaren.

Stijl met meer sensualiteit

Reggae wordt gezien als een Hip Hop stijl, die sensualiteit oproept. Het is een dansstijl met Latijnse invloeden gemengd met meer traditionele Hip Hop bewegingen op de moderne evolutie van Reggae muziek.

Poëtische stijlen 

Lyrisch en Stepping kan men categoriseren als te zijn de stijlen met een meer poëtische karakter. De Lyrische stijl is een unieke stijl van Hip Hop, daar het een verhaal vertelt en wordt gedanst op de woorden van de muziek in plaats van op de beat. Het is vaak vloeiend van aard en meer interpretatief dan andere vormen van Hip Hop.

Stepping is een groepsdans, waarbij lichaamsbewegingen worden gebruikt om percussieve beats te creëren. Dit wordt bereikt door stampen of stappen, klappen of slaan en poetry. 

Glo Entertainment Live


Kazerne Reigersbos

Remmerdenplein 100

1106 AK Amsterdam

https://www.glo-entertainment-live.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *