Uitgaan & Evenementen Vrije Tijd & Hobby

Hoe werkt het spel: Escape in the city

Als je op zoek bent naar stedenspellen dan zijn er verschillende spelen waaruit je kan kiezen. Je kan stedenspellen, zoals Escape in the city, zowel individueel als in teams spelen. Het is een spel dat steeds populairder wordt en dat is niet zo gek. Want het is een leuke manier om een stad te leren kennen, maar tegelijkertijd ook een spannend spel spelen. En het maakt daarbij niet uit of je een toerist bent of een lokale bewoner. Wat je ook bent, het is leuk om een stad op een andere manier te leren kennen. Je kan plezier beleven, een avontuur aan gaan, leren samenwerken met je teamgenoten en het daag ook nog een keer je denkvermogen uit om verschillende puzzels op te lossen. 

Hoe is de Escape in the city als spel ontstaan? 

Escaperooms zijn al jaren in opkomst en ze worden nog steeds populairder. Als je opgesloten wordt in een escaperoom dan is het de bedoeling om individueel of in teamverband puzzels op te lossen en aanwijzingen te vinden. Door de antwoorden samen te voegen kom je uiteindelijk bij de (laatste) sleutel en kan je de kamer weer uit. Spellen zijn altijd in ontwikkeling, zo ook de escaperooms. Escape in the city is ontstaan als variant op de escaperooms en geven je de mogelijkheid om in een stad verschillende locaties te bezoeken en opdrachten uit te voeren. Door de opdrachten uit te voeren kan je uit een locatie ontsnappen en vervolgens kan je naar een volgende locatie. 

Een populaire vorm van Escape the city is Citygame

Er zijn veel verschillende mogelijkheden en varianten als je kijkt naar Escape in the city. Zo kan je bijvoorbeeld citygames doen die vaak door evenementenbureaus en bedrijven worden georganiseerd voor de teambuilding. Bij die spellen krijgen teams de mogelijkheid om samen te werken en ook hun oplossingsvaardigheden te testen. Daarnaast hebben ze natuurlijk samen plezier en gaan ze op avontuur. Er zijn verschillende thema’s die gehanteerd kunnen worden, maar de basis is altijd hetzelfde: problemen oplossen. Er zijn mysteries die opgelost moeten worden, er moet worden gezocht naar verborgen aanwijzingen en uitdagende taken moeten worden uitgevoerd. 

Welke regels moet je naleven tijdens deze spellen? 

Er zijn geen echte regels waar je je aan moet houden, anders dan de richtlijnen van de organisator. Daarnaast is het wel belangrijk dat je respectvol bent naar je omgeving, zoals je teamgenoten en voorbijgangers, maar ook naar de locaties waar je je bevindt. Let er ook goed op of er op locaties andere regels geldt waar je je aan moet houden, zoals bijvoorbeeld stilteruimtes. Laat daarnaast geen rommel achter en als er onduidelijkheden of problemen zijn kan je altijd de organisator bellen om te informeren naar een oplossing. 

Escape in the city kan je overal ter wereld spelen

Je kan Escape in the city eigenlijk overal ter wereld spelen. Als je kijkt naar Nederland dan zijn er veel verschillende aanbiedingen in grote steden zoals Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Maar ook kleinere steden zoals Almere, Bergen op Zoom en Enschede hebben de mogelijkheid om deze spellen te spelen. Wil je in het buitenland ook eens een avontuur beleven? Ook dat kan. Grote steden zoals Parijs, Londen en New York hebben ook verschillende citygames die je kan spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *