Leuke ideetjes voor een heerlijke ovenschotel
Recepten Eten & Drinken

Leuke ideetjes voor een heerlijke ovenschotel

Ovenschotels zijn over het algemeen vrij eenvoudig te bereiden en kunnen bovendien ook nog eens ontzettend lekker zijn. Wil jij graag een heerlijke ovenschotel maken? Dan noemen we in dit artikel een aantal leuke ideeën. Zo kun je jezelf en eventuele gasten met een heerlijke maaltijd verrassen.

Ovenschotels met zoete aardappel

Een ovenschotel met zoete aardappel is zeker geen slecht idee! Zoete aardappel is een ingrediënt in diverse ovenschotels. Je kunt bijvoorbeeld ook een kapsalon met zoete aardappel maken in plaats van met friet. Deze ovenschotel is een stuk gezonder dan een kapsalon met friet uit de frituurpan, maar minstens net zo lekker!

Nacho’s en pulled chicken

Heb je een feestje gepland of heb je gewoon zin om eens te snacken? Dan is een ovenschotel met nacho’s en pulled chicken een uitstekend idee. Dit recept is relatief eenvoudig te maken, maar ook ontzettend lekker. Het gerecht is overigens wel minder gezond dan de gemiddelde ovenschotel en daarom kun je het beter niet iedere week eten.

Lasagne

Lasagne mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Lasagne is een Italiaans gerecht dat ook onder Nederlanders zeer geliefd is. Lasagne wordt gemaakt van lange pastabladen, die we ook wel lasagnebladen noemen. Daarnaast bevat lasagne veel gehakt en kaas. Er bestaan veel varianten op de lasagne ovenschotel. Het is daarom geen gek idee om even na te gaan of er geen leuk recept voor jou bijzit!

Benieuwd naar de recepten?

Klik hier als je recepten voor verschillende ovenschotels wilt bekijken. Zo weet je precies hoe je zelf heerlijke ovenschotels kunt bereiden. Als je bezoek verwacht, dan zijn deze recepten ideaal. Voor een ovenschotel is namelijk relatief weinig werk vereist en bovendien hoef je niet steeds in de keuken te blijven zodra de schotel in de oven zit. Je hoeft dan alleen nog maar te wachten tot de timer afgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *