Recept makkelijke & klassieke crème brûlée
Eten & Drinken Recepten

Recept: makkelijke & klassieke crème brûlée

Ben je op zoek naar een makkelijk toetje voor na het hoofdgerecht? Dan is het zeker aan te raden om een klassieke crème brûlée te maken. Dit nagerecht is vrij eenvoudig te maken. Ben je benieuwd naar hoe je een klassieke crème brûlée maakt? Crème brûlée is een custard, maar dan gebrand en met een laagje suiker eroverheen. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dit nagerecht kunt maken.

Zo maak je een crème brûlée

Als je een crème brûlée wilt maken, dan heb je hiervoor het volgende nodig:

 • 6 eierdooiers
 • 1 vanillestok
 • 500 milliliter slagroom
 • 75 gram suiker
 • Rietsuiker

Daarnaast heb je een brandertje nodig om de rietsuiker te kunnen branden en heb je schaaltjes nodig waar je de crème brûlée in kunt doen. Heb je deze gerechten in huis? Dan kun je beginnen met het maken van dit recept uit 1691.

Volg onderstaande stappen voor een heerlijke klassieke crème brûlée:

 1. Verwarm de oven voor op een temperatuur van 125 graden.
 2. Haal het vanillestokje verticaal door midden en schraap de vanillezaadjes (het merg) eruit.
 3. Stop zowel het merg, de slagroom en het vanillestokje in een pannetje samen met ongeveer 37 gram suiker. Zet het vuur laag, zodat dit langzamerhand begint te koken.
 4. Mix de eierdooiers met de overige suiker.
 5. Zodra het pannetje met merg begint te koken verwijder je het vanillestokje en voeg je de inhoud van de pan toe aan de mix met eierdooiers.
 6. Mix het mengsel nog eens goed en stop het in de crème brûlée schaaltjes.
 7. Zet de schaaltjes in een braadslee en vul de braadslee met kokend water, totdat het water ongeveer tot halverwege de crème brûlée schaaltjes reikt.
 8. Na ongeveer 50 minuten kun je de schaaltjes uit de oven verwijderen en in de koelkast stoppen. De schaaltjes moeten hier ongeveer 3,5 uur blijven.
 9. Zodra je het gerecht wilt opdienen, bestrooi je het met de rietsuiker.
 10. Om dit heerlijke gerecht af te maken dien je ervoor te zorgen dat de rietsuiker begint te karamelliseren. Houd het brandertje kort bij de suiker tot dit begint te verkleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *