Uitgaan & Evenementen Vrije Tijd & Hobby

Wat zijn de voordelen van een elektrische step?

Ben je op zoek naar een leuk vervoermiddel voor deze zomer? Dan is de elektrische step geen slechte keuze. Het is weer eens wat anders dan de fiets! De elektrische step heeft ook verschillende voordelen. Ben jij benieuwd waarom het nu zo’n goed idee is om een E-step aan te schaffen? Lees dan verder!

De elektrische step stimuleert je om te bewegen

De E-step stimuleert je om meer te bewegen. Het besturen van de step zelf vergt niet heel veel inspanning. Omdat je er met de step op uit trekt, is de kans echter wel groot dat je meer beweegt. De kans is groot dat je onderweg even in een parkje of winkelcentrum stopt. Je beweegt in ieder geval een stuk meer dan wanneer je in de achtertuin zou gaan zitten! Bovendien is de neiging ook groot om de step te pakken in plaats van de auto, waardoor je wederom meer beweegt.

Beter voor het milieu dan de auto

Zeker in vergelijking met een auto, is de elektrische step een stuk beter voor het milieu. Omdat de step elektrisch is, is er namelijk geen sprake van uitstootgassen. Moet je slechts een kleine afstand reizen? Dan is het natuurlijk zonde om de auto te pakken! De elektrische step is in dit geval een veel betere keuze. Overigens is de step ook nog eens een stuk goedkoper, aangezien je deze gewoon met stroom kunt opladen.

Makkelijk mee te nemen

Nog een belangrijk voordeel van de elektrische step is dat je hem makkelijk kunt meenemen. De step is licht van gewicht en makkelijk op te bergen na gebruik. Het scheelt je een hoop opbergruimte in vergelijking met bijvoorbeeld een scooter of een fiets. Bovendien kun je de step ook makkelijk meedragen in bijvoorbeeld de trein. Zodra je de step hebt opgeborgen, heb je er geen last meer van. Dit is ideaal voor mensen met een beperkte ruimte in huis.

Is de E-step wel legaal in Nederland?

De E-step heeft dus tal van verschillende voordelen, maar is de step wel legaal in Nederland. Veel mensen denken van niet, maar dat is een groot misverstand. De Veeley elektrische step is bijvoorbeeld wel legaal. Elektrische steps zijn toegestaan, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. In dat geval zijn de steps voor de wetgeving bijzondere bromfietsen. De regels voor de steps zijn ook hetzelfde als voor de bromfiets. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet harder dan 25 kilometer per uur.

Bron: Zero Steps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *