Vrije Tijd & Hobby

Waarom je zou moeten beginnen met leveraged crypto trading

Als je nieuw bent in de handel in cryptocurrency, dan vraag je je misschien af waar alle ophef rondom leveraged crypto trading (hefboom trading) over gaat. Er zijn namelijk zoveel verschillende manieren om in crypto te handelen. Dus, waarom zou je beginnen met leveraged crypto trading?

Redenen om te beginnen met leveraged crypto trading

Er zijn eigenlijk een paar redenen. Ten eerste kun je met leveraged crypto trading een veel grotere positie controleren dan je met je eigen kapitaal alleen zou kunnen. Dit betekent dat je potentieel veel meer geld kunt verdienen in een kortere periode. Natuurlijk betekent dit ook dat je sneller geld kunt verliezen, dus het is belangrijk om te weten wat je doet voordat je begint.

Een gevoel krijgen voor prijsvariaties

Een andere reden om te beginnen met leveraged crypto trading is dat het je kan helpen de kneepjes van de cryptohandel te leren op een relatief laag risico manier. In tegenstelling tot de traditionele aandelenhandel is er geen centrale beurs voor de handel in cryptocurrency. Dit betekent dat de prijzen per beurs sterk kunnen verschillen. Door te beginnen met leveraged crypto trading kun je een gevoel krijgen voor hoe deze prijsvariaties werken zonder je hele portefeuille op het spel te zetten. Stablecoins zijn een van de betere cryptomunten om mee te beginnen. Denk hierbbij bijvoorbeeld aan munten als Terra Classic (LUNC).

Hefboomwerking en risicomanagement bij leveraged crypto trading

Nu we enkele van de redenen hebben besproken waarom je zou moeten beginnen met leveraged crypto trading, laten we eens kijken hoe je dat kunt doen op een manier die je risico minimaliseert.

Het eerste wat je moet begrijpen is leverage. In de cryptocurrency handel verwijst leverage naar de hoeveelheid schuld die je aangaat om een grotere positie te controleren dan je met je eigen kapitaal alleen zou kunnen. Als je bijvoorbeeld €10.000 hebt en een hefboom gebruikt om voor €100.000 aan cryptocurrency te verhandelen, dan is je hefboomverhouding 10:1.

Risicobeheer

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden over hefboomwerking is dat het zowel je winsten als je verliezen versterkt. Daarom is risicobeheer zo belangrijk als je een hefboom gebruikt. Er zijn een paar verschillende manieren om risico’s te beheren bij het handelen in crypto’s met hefboomwerking, maar een van de belangrijkste is stop-loss orders.

Een stop-loss order is een order om je positie te verkopen als deze een bepaalde prijs bereikt – met andere woorden, het helpt je je verliezen te beperken als de markt tegen je in beweegt.

Waarom je zou moeten beginnen met Crypto Trading met hefboomwerking

Als je nieuw bent in de cryptocurrency handel en je afvraagt waar je moet beginnen, overweeg dan leveraged crypto trading. Er zijn een paar redenen waarom dit gunstig voor je kan zijn, waaronder het feit dat je hiermee een veel grotere positie kunt controleren dan wanneer je alleen je eigen kapitaal zou gebruiken. Daarnaast kan het je helpen vertrouwd te raken met hoe de prijzen tussen beurzen schommelen zonder je hele portefeuille op het spel te zetten. Onthoud wel dat een hefboom zowel je winsten als je verliezen versterkt – zorg er dus voor dat je goede strategieën voor risicobeheer hebt voordat je begint!

Handelen in crypto op KuCoin

Ben je op zoek naar een nieuwe crypto om in te investeren? KuCoin is de perfecte plek om nieuwe pareltjes in de cryptowereld te vinden. Onze exchange is gebouwd met een focus op veiligheid en functies die het je gemakkelijk maken om crypto te kopen en te verkopen. Met onze strakke en gebruiksvriendelijke interface kun je in een paar klikken crypto op onze exchange kopen. En als je hulp nodig hebt, staat ons klantenserviceteam altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Meld je nu aan en begin met crypto kopen op KuCoin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *