Uitgaan & Evenementen

Ben je op zoek naar een leuke en unieke manier om Amsterdam te ontdekken?

Dan is een rondvaart over de grachten een echte aanrader! Je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de historische gebouwen, de bruggen en de gezellige sfeer. Maar er zijn zoveel rondvaartbedrijven in Amsterdam, dat het moeilijk kan zijn om te kiezen. Daarom heb ik voor jou een lijstje gemaakt van de 5 beste rondvaarten in Amsterdam.

1. Floating Amsterdam

Floating Amsterdam is mijn favoriete rondvaartbedrijf in Amsterdam, omdat ze iets heel bijzonders bieden: een luxe salonboot met een open dak! Je kunt dus heerlijk genieten van de zon en de frisse lucht, terwijl je door de grachten vaart. De boot heeft ook comfortabele kussens, dekens, muziek en gratis wifi. Je krijgt ook onbeperkt drankjes, zoals bier, wijn, frisdrank, koffie en thee. De schipper is ook je gids, die je alles kan vertellen over de geschiedenis en de cultuur van Amsterdam. De rondvaarten duren 90 minuten en vertrekken vanaf Oudezijds Voorburgwal 30a (bij de Oude Kerk).

2. Rederij Kooij

Rederij Kooij is een familiebedrijf dat al sinds 1922 rondvaarten verzorgt in Amsterdam. Ze hebben twee soorten rondvaarten: een Dagtocht en een Avondtocht. De Dagtocht is een klassieke rondvaart langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam, met uitleg in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. De Avondtocht is een sfeervolle rondvaart met verlichting langs de grachten, met uitleg in het Nederlands en Engels. De boten zijn traditioneel en gezellig, en hebben verwarming voor de koudere dagen. De rondvaarten duren ongeveer 60 minuten en vertrekken vanaf Rokin 125 (bij de Munttoren).

3. Stromma

Stromma is een ander populair rondvaartbedrijf in Amsterdam, dat al meer dan 100 jaar bestaat. Ze hebben ook veel keuze aan rondvaarten, zoals een Open Boat Tour, een Cheese & Wine Cruise, een Burger Cruise en een Cocktail Cruise. Je kunt ook je eigen boot huren of een arrangement boeken voor een groep. De boten zijn stijlvol en duurzaam, en hebben een audio guide in 19 talen. De rondvaarten duren tussen de 60 en 90 minuten en vertrekken vanaf meerdere locaties, zoals Prins Hendrikkade 37 (bij het Centraal Station), Damrak Pier 5 (bij de Dam) en Stadhouderskade 551 (bij het Heineken Experience).

4. Lovers Canal Cruises

Lovers Canal Cruises is een van de oudste en bekendste rondvaartbedrijven in Amsterdam. Ze hebben een groot aanbod aan rondvaarten, zoals een Hop On Hop Off Boat, een Candlelight Cruise, een Dinner Cruise en een Pizza Cruise. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van een rondvaart met een museumbezoek of een attractie. De boten zijn modern en milieuvriendelijk, en hebben grote ramen voor een optimaal zicht. De rondvaarten duren tussen de 60 en 120 minuten en vertrekken vanaf verschillende locaties, zoals Prins Hendrikkade 25 (naast het Centraal Station), Leidsekade 97 (bij het Leidseplein) en Stadhouderskade 78 (bij het Rijksmuseum).

5. Blue Boat Company

Blue Boat Company biedt verschillende soorten rondvaarten aan, zoals een City Canal Cruise, een Evening Cruise en een Kids Cruise. Je kunt ook je eigen privéboot huren voor een speciale gelegenheid. De boten zijn comfortabel en hebben een glazen dak, zodat je niets hoeft te missen van het uitzicht. Je krijgt ook een persoonlijke audio guide, die je in 21 talen kunt beluisteren. De rondvaarten duren ongeveer 75 minuten en vertrekken vanaf twee locaties: Stadhouderskade 501 (tegenover het Hard Rock Café) en Stadhouderskade 550 (tegenover het Heineken Experience).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *