Uitgaan & Evenementen

Zes bijzondere congreslocaties in en rond Amsterdam

Of het nou online, hybride of helemaal live is; congressen zijn ontzettend belangrijk voor elk vakgebied. Het is een evenement waar vaak naartoe geleefd wordt, waar je collega’s en relaties spreekt en waar waardevolle kennis uitgewisseld wordt. Er zijn ontzettend veel evenementenlocaties met genoeg ruimte en faciliteiten om een congres te organiseren, maar welke locaties in en rond Amsterdam springen er nu echt uit? Hieronder vier bijzondere plekken voor magische congressen. 

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

Het Muziekgebouw zie je al liggen wanneer je Amsterdam per trein binnenrijdt: met de opvallende glazen constructie waarmee het gebouw uitkijkt over het water is dit één van de meest iconische venues in de hoofdstad. Het Muziekgebouw beschikt over uitgebreide faciliteiten voor bijzondere congressen, met de Grote Zaal als meest indrukwekkende ruimte. Deze zaal heeft namelijk een beweegbare vloer waardoor allerlei soorten podia of een compleet vlakke zaal gecreëerd kan worden. Ook de ledwanden zorgen voor een spectaculaire setting! Dineer na afloop met je gezelschap in de Entreehal waar je geniet je van het prachtige uitzicht. 

Lees meer

PHILHARMONIE HAARLEM

Middenin het centrum van Haarlem ligt het fraaie concert- en congresgebouw Philharmonie Haarlem. Een prachtige 19e-eeuwse concertzaal waarin de klassieke grandeur met hoge plafonds en kroonluchters op subtiele wijze is gecombineerd met moderne, industriële architectuur. De concertzaal is perfect voor grote plenaire sessies tijdens je congres. De maar liefst 7 subzalen zijn ideaal als subsessie ruimte en de ruime foyers bieden allerlei mogelijkheden voor het inrichten van een cateringplein. Ook voor de technische ondersteuning van je congres zit je hier goed: de theatertechnici hebben ruime ervaring met veel typen evenementen en draaien hun hand niet om voor livestreams of hybride events.

Lees meer

SCHOUWBURG AMSTELVEEN

Een statige en geweldig verlichte theaterzaal geeft een congres meteen een bijzondere sfeer. Bovendien geeft een theaterbezoek je meteen het gevoel er even uit te zijn, ook als je online aan het meekijken bent. Bij Schouwburg Amstelveen heb je twee fantastische theaterzalen en een filmzaal tot je beschikking voor congressen in alle soorten en maten, hybride, online of live. Daarnaast zijn er meerdere foyers en een gezellig Theatercafé voor de broodnodige netwerkmomenten. Het team van Schouwburg Amstelveen staat altijd voor je klaar om mee te denken en bovendien heb je standaard een vast contactpersoon om al je vragen aan te stellen.

Lees meer

ROSARIUM

Een oase van rust en groen, dat is de wereld waar je instapt bij Rosarium. In de bosrijke omgeving van het Amstelpark zijn de mogelijkheden voor zakelijke events eindeloos. Vergaderruimtes worden moeiteloos omgebouwd tot een grote conferentiezaal voor een congres en het personeel van Rosarium staat klaar voor kleine en grote groepen. Voor een uitgebreid zakendiner strijk je neer in een van de stijlvolle zalen met uitzicht op het park en de rozentuin. Zeker in deze tijd van het jaar geniet je van al het groen. De vergaderlocatie is voorzien van alle moderne faciliteiten zodat jouw congres absoluut een succes wordt!

GOOILAND HILVERSUM

Achter de gevels van dit monumentale pand in Hilversum is alles mogelijk. Het is dé plek van contrasten en dat zie je terug in het de vormgeving van het gebouw. Gooiland heeft 16 ruimtes (waarvan 13 subruimten) die allemaal uniek zijn. In het hart vind je de Green Area, waar het daglicht over de muren danst. Dit vormt het kloppende hart tijdens jouw congres. Het bevlogen team staat klaar om samen met jou het ideale event neer te zetten. Laat je verwelkomen en in de watten leggen door het toegewijde personeel, wat al je zorgen uit handen neemt.

TOBACCO THEATER

Bij TOBACCO in hartje Amsterdam schakel je net zo makkelijk van een hybride congres naar een live congres. Liever alles online? Dat is ook geen probleem. Bij deze evenementenlocatie kun je kiezen uit twee grote professionele livestreamstudio’s en maar liefst acht kleinere Styling Studio’s. Ideaal dus voor congressen met verschillende subsessies en grote plenaire onderdelen. TOBACCO is industrieel, fris, stoer en de liefde voor detail en historie spat van de muren af! Iets speciaals doen voor je internationale gasten? Combineer je event met een machtig mooi diner. TOBACCO heeft als een van de weinige locaties een Michelin chef: Dennis Huwaë.

Lees meer

GreaterVenues.com

Bron