3 speciaal bieren om zelf thuis te brouwen
Vrije Tijd & Hobby

3 speciaal bieren om zelf thuis te brouwen

Zelden is speciaal bier zo populair geweest! In de supermarkt is de keuze nog nooit zo groot geweest en in ieder centrum kun je tegenwoordig wel een speciaal bier winkel vinden. Maar niet iedereen haalt zijn favoriete speciaal bier in de winkel of supermarkt. Ook het aantal thuisbrouwers is de afgelopen 2 jaar explosief gestegen! Volgens het CBS is het aantal thuisbrouwers verviervoudigd sinds 2007 (bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/24/aantal-bierbrouwers-meer-dan-verviervoudigd-sinds-2007).

Aan soorten speciaal bier ook geen gebrek. In totaal zijn er 30 verschillende soorten speciaal bier. In dit artikel hebben we drie soorten speciaal bier verzameld die je ook thuis kunt brouwen!

Wiezen

Weizenbier is een Duits tarwebier (weizen betekend in het Duits ook tarwe) en moet minimaal 50% tarwemout bevatten. Om die reden krijgt Weizenbier ook de kenmerkende volle schuimkraag. Een echte weizen moet de grondstoffen graansoorten, water, hop en gist bevatten en heeft een troebele kleur. En het leuke is dat je een weizen ook zelf kunt brouwen. Wij raden je aan hiervoor een brouwpakket te kopen. Bijvoorbeeld het pakket van brouwpunt.nl. De wordt gebrouwen volgens het Reinheitsgebot met een alcohol percentage van 5.7%

Blond

Een blond biertje is misschien wel het populairste speciaal biertje. Niet zo gek, want een blond biertje is toegankelijk met een frisse smaak. Het bekendste en meest gedronken blond biertje is de Leffe Blond. De maak van Blond bier is minder bitter omdat er minder hop in zit. Ook een blond bier is een soort die veel thuisbrouwers zelf maken. Het thuis brouwen van speciaal bier is populair en veel hobbyisten beginnen met het brouwen van een blond bier.

IPA

Onder alle speciaal biersoorten is de IPA het snelst in populariteit gestegen. De afkorting IPA staat voor India Pale Ale. Deze biersoort heeft een rijke geschiedenis die terug gaat naar het Engels kolonialisme. IPA bier bevat meer hop en maakt de smaak daarom meer bitter. Met een bier brouwpakket van brouwpunt.nl kun je ook thuis je eigen IPA speciaal bier maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *