Uitgaan & Evenementen

Van Must see naar Must be – 8 musea voor een bijzondere zakelijke bijeenkomst

‘Het is de toon die de muziek maakt’ – een bekend Nederlandse gezegde. Net zoals dat geldt voor een conversatie, geldt dat óók voor een locatie. Het zijn de entourage, de sfeer en de inspiratie die jouw bijeenkomst net die extra beleving meegeven. Dus waar kun je jouw bijzondere zakelijke bijeenkomst beter organiseren dan op een inspirerende plek zoals een museum? Daarom: acht locaties voor een bijzondere bijeenkomst met een cultureel of historisch tintje.

Het Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Deze witte, statige eyecatcher, liggend aan het water, staat al vanaf de 17e eeuw in het centrum van Amsterdam. Het pand werd ooit gebouwd als pakhuis voor de Admiraliteit van Amsterdam. Nu, ruim 350 jaar later, is het Scheepvaartmuseum een gewilde locatie voor grote en kleine gezelschappen. Natuurlijk speelt ook dit museum in op de ontwikkelingen in de evenementenbranche: de online en hybride bijeenkomsten. Door de langsvarende boten als backdrop van ‘de uitzending’ is het beeld altijd dynamisch en levendig. Ook leuk is de extra service: een rondleiding door de gidsen van het museum die jouw online kijkers meenemen door de hoofdgalerij ‘Republiek aan Zee’.

Hermitage Amsterdam

Met ruim drie miljoen(!) objecten is de Hermitage Amsterdam één van ’s werelds grootste musea. Er zijn wisselende tentoonstellingen te bewonderen, met altijd een tentoonstelling uit de collectie van het Hermitage Museum in Sint Petersburg. Het zeventiende-eeuwse gebouw – een Rijksmonument – is een parel in het centrum van Amsterdam, met een prachtig uitzicht over de Amstel. Ook goed om te weten: deze locatie is de enige museumlocatie in Nederland die ook onder openingstijden ruim 400 deelnemers voor een event kan verwelkomen. Maak de Hermitage-beleving compleet en combineer je evenement met een rondleiding of een creatieve workshop. En naast fysieke bijeenkomsten kun je hier natuurlijk ook terecht voor een livestream of hybride presentatie met publiek.

HET Nederlands Openluchtmuseum

Dit is nou een museum zoals een museum volgens ons bedoeld is: waar het verleden tot leven komt! Neem de deelnemers aan jouw zakelijke bijeenkomst mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden terug naar het hier en nu, het moment van de bijeenkomst. Met het oog op het houden van voldoende afstand, is het wellicht goed om te melden dat het museumpark over maar liefst 44 hectare beschikt. Op die ruimte zijn ongelooflijk veel mogelijkheden. Iedere plek en ieder gebouw in het museum vertelt een verhaal en heeft unieke mogelijkheden. Er zijn maar weinig organisatoren die niét nieuwsgierig worden bij ruimtes met namen zoals: de Industriële loods of de Jordanese kroeg!

LOUWMAN MUSEUM – DEN HAAG

Letterlijk op zoek naar vooruitgang? Zoek niet verder! Het Louwman Museum is dé locatie met de mooiste automobielen ter wereld. In de unieke collectie zijn meer dan 275 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel te zien. Maar niet alleen deze collectie inspireert: de auto’s zijn ondergebracht in een schitterend, drie verdiepingen tellend museumgebouw, gelegen in de landgoederenzone van Den Haag. De imposante vertrekken met hoge plafonds hebben ieder een eigen sfeer. Wij zijn vooral gecharmeerd van de Great Hall met de opgestelde auto’s aan beide zijden en het knussere, karakteristieke Museumplein. Overigens is dit ook een geweldig decor voor een online event!

BEELD EN GELUID DEN HAAG

Plan jouw bijeenkomst in dit moderne museum in Den Haag als je een locatie zoekt met ruimtes die veel meer zijn dan alleen muren, tafels en stoelen. Geef je event een vibe van actualiteit in de hypermoderne Newsroom, of kom bijeen onder de unieke telefoonkroonluchters in de karakteristieke Eventzaal. Wij kunnen geen museum bedenken dat op dit moment relevanter is in onze samenleving. Beeld, geluid en media – iedereen is 24/7 gebruiker of maker. De locatie heeft alle elementen in huis voor meer focus, inspiratie en plezier, zoals toegang tot het mediamuseum, workshops, trainingen, goodiebags, kleurenlampen en meer. En natuurlijk kan de digitale audiovisuele collectie van Beeld en Geluid worden ingezet voor jouw bijeenkomst. Zo verras jij je gasten bijvoorbeeld met een op maat gemaakte video!

ALLARD PIERSON MUSEUM – AMSTERDAM

Het Allard Pierson Museum is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam en werd vernoemd naar de eerste Amsterdamse hoogleraar kunstgeschiedenis. Het museum is door deze samenwerking met de universiteit echt uniek te noemen. De collectie van het museum, bestaande uit archeologie, boekgeschiedenis, Joodse cultuur en grafische vormgeving, is enorm uitgebreid. Op die manier voegt een bijeenkomst op deze locatie altijd iets toe aan de thematiek van jouw bijeenkomst. Je vindt dit monumentale pand, niet heel verrassend, in hartje Amsterdam. Waar de rust en ruimte in het pand, dat toch midden in het centrum staat, je waarschijnlijk wél zal verrassen!

WERELDMUSEUM ROTTERDAM

Centraal in het historische scheepvaartkwartier van Rotterdam ligt het Wereldmuseum. Hier komen culturen, objecten en verhalen samen. Met meer dan 170 culturen in één stad is Rotterdam de wereld. Het iconische gebouw uit 1851 is uitermate geschikt voor tal van events, waar gastvrijheid, inspiratie en culinaire kwaliteit centraal staan. Vergaderen met uitzicht op Nederlands mooiste skyline, borrelen aan de kade of een swingend feest met de grandeur van weleer? Op deze locatie kan het allemaal. Breng ook zeker een bezoek aan een van de tentoonstellingen. Vlakbij het museum liggen de aanlegplaatsen van de Waterbus, Watertaxi en Spido.

MUSEON – DEN HAAG

Het Museon is met haar indrukwekkende collectie van 330.000 objecten, als SDG-House en museum voor Cultuur en Wetenschap, nauw aangesloten aan de huidige trends op het gebied van communicatie. Het Museon biedt de exclusieve mogelijkheid livestream events te combineren met een bezoek aan de indrukwekkende exposities en events, gebaseerd op ‘One Planet’. Het museum bevindt zich niet ver van het centrum in Den Haag en is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het OV. Je bent van harte uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken en te bekijken om een online event op te nemen. En ook dat kan heel goed in de prachtige en professionele Online Event Studio van het Museon.

GreaterVenues.com

Bron