Waterkoker kopen waar let je op
Eten & Drinken

Waterkoker kopen: waar let je op?

Je bent van plan om een nieuwe waterkoker te kopen, maar er zijn zoveel verschillende modellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar kun je op letten bij het kopen van een waterkoker?

Handgreep

Het is belangrijk dat een waterkoker niet te zwaar is, ook niet als hij vol zit met water. Je moet hem gemakkelijk kunnen optillen om het water in een beker te gieten. Je vingers moeten genoeg ruimte hebben, zonder dat ze tegen de waterkoker aankomen. Het handvat moet stevig in de hand liggen.

Deksel en tuit

Het prettigst is het als het model waterkoker dat je gaat kopen een deksel heeft dat scharnierend open gaat en aan het apparaat vastzit. Zo raakt het niet kwijt en kan het niet stukvallen. Als je waterkoker een ruime tuit heeft, kun je het gekookte water schenken zonder dat je de deksel hoeft te verwijderen.

Aan- en uitknop

Het is handig als je de waterkoker met een grote knop aan en uit kunt zetten. Ook is prettig als het model een duidelijk zichtbaar lampje heeft dat aangeeft dat je apparaat is ingeschakeld.

Waterniveau-indicator

De meeste waterkokers zijn voorzien van een gradatie waardoor je kunt zien hoeveel water er in zit. Het is prettig als dat zowel aan de linker als aan de rechterkant zichtbaar is.

Lengte snoer

De snoer van een waterkoker moet lang genoeg zijn, zodat je het apparaat niet te dicht bij het stopcontact hoeft te plaatsen. Kijk uit met water bij stopcontacten!

Extra’s

Sommige waterkokers kun je instellen op een bepaalde temperatuur. Dat is handig als je water niet gekookt hoeft te worden, maar alleen goed heet hoeft te zijn, bijvoorbeeld voor het gebruik in een warmwaterkruik. Er zijn ook speciaal stille modellen op de markt. Daarnaast zijn er grote verschillen in het design van de waterkokers.

Lees meer op: https://www.waterkokeraanbieding.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *