Uitgaan & Evenementen

CityMeets: nieuwe vergader- en flexwerkplek in hart van Nieuwegein

Nadat corona lange tijd roet in het eten gooide, heeft CityMeets nu echt de trossen losgegooid. De nieuwe vergader- en flexwerkplek in CityPlaza – het bekende winkelhart van Nieuwegein – is klaar voor het ontvangen van gasten. Dat doet de stichting op basis van een bijzondere formule waarbij onder meer vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet. 

Algemeen manager Lonneke Heijdeman vertelt over de teleurstellende start die CityMeets doormaakte: “We gingen op 1 december 2020 open maar tien dagen later moesten we helaas al weer dicht vanwege corona. Sinds 5 juni 2021 zijn we weer open voor de nieuwe start. Het idee achter CityMeets is dat we hier een vergaderlocatie hebben die bestaat uit meerdere ruimtes en flexwerkplekken. Het feit dat we hier de ‘mvo-gedachte’ uitdragen en we midden in een bruisend winkelcentrum zitten, maakt deze locatie bijzonder.”

Houston, we have a problem

CityMeets beschikt over zeven aparte ruimtes, maar het 400 vierkante meter metende pand is ook als geheel af te huren. De maximale capaciteit (zonder coronaregels en inclusief de ontvangsthal) is dan 100 personen. Vergaderruimte ‘Apollo 13’ biedt plaats aan maximaal 6 personen, ‘The Godfather’ aan 10, ‘Terminator’ aan 8, ‘Jerry Maguire’ aan 8 en ‘Star Wars’ ook aan 8. Daarnaast zijn er nog enkele 1- tot 2-persoonsruimtes. Leuk detail zijn de oneliners die zijn aangebracht op de muren van bijvoorbeeld de ‘Jerry Maguire’-room: ‘You had me at hello’, Star Wars: ‘May the force be with you’ en de ‘Apollo 13’-room: ‘Houston, we have a problem’.

Voor wat betreft de inrichting heeft CityMeets een duidelijke koers gekozen. Heijdeman vertelt: “Bij ons tref je geen blauwe vloerbedekking en grijze meubels. Nee, hier is het allemaal net wat anders. Grote robuuste houten tafels met fluwelen stoelen bijvoorbeeld. Een loungeset en een balie van bamboe.”

Speciaal tarief

Voor CityMeets is het nu zaak om de locatie te gaan promoten. Heijdeman daarover: “Wij richten ons qua doelgroep vooral op wat kleinere gezelschappen van bijvoorbeeld stichtingen en sociale organisaties uit de regio. Voor sociale instanties hanteren we bovendien speciale tarieven. Je kunt hier vergaderen, maar zaken als trainingen en masterclasses zijn natuurlijk ook mogelijk. Er kwam onlangs al een aanvraag binnen van een organisatie uit Amsterdam dus ook van verder weg is er interesse. De eerste insteek is echter vooral regionaal. We willen bekend raken als een mooie en betaalbare vergaderlocatie in het midden van het land, met uitgebreide cateringmogelijkheden en ook heel handig: een inpandige parkeergarage en openbaar vervoervoorzieningen vlakbij.”

GreaterVenues.com

Bron