Uitgaan & Evenementen

De Ruyge Weyde: uniek vergaderen tussen de Goudse kaas

Een (corona)jaar lang waren de vergadermogelijkheden bij de Ruyge Weyde het best bewaarde geheim van Oudewater (provincie Utrecht). Daar komt nu een einde aan, want iedereen mag weten dat het op deze unieke locatie mogelijk is om te vergaderen met uitzicht op de koeien. Eventueel onder het genot van een kaasplankje gemaakt met kaas van biologische kaasboerderij Ruyge Weyde.

Ondanks corona maakten al aardig wat mensen kennis met het concept van de familie Van Vliet. En nu de strijd tegen de pandemie gestreden lijkt, ziet de toekomst er voor de Ruyge Weyde alleen maar rooskleuriger uit…

De monumentale boerderij werd in 1537 gebouwd en kreeg toen de naam ‘Hoeve Vredebest’ mee. In 1610 werd de voorgevel vernieuwd. In 2015 werd die opnieuw gerestaureerd. De naam Ruyge Weyde is afkomstig van de polderweg waaraan de kaasboerderij gelegen is: de Ruige Weide. Het complex werd door de familie Van Vliet in de loop der tijd flink uitgebreid. Boven de winkel en de plek waar de kaasrijping plaatsvindt, bevinden zich bijvoorbeeld drie gastenverblijven (Ruyge Weyde Logies) en daarnaast is er ook een multifunctionele vergaderruimte op de begane grond welke plaats biedt aan maximaal 24 personen.

Zakelijke markt

René van Vliet, zijn broer Sander en hun ouders Rien en Teuni zijn de eigenaren van de Ruyge Weyde. Hun core-business is de kaasboerderij waar je bijvoorbeeld ook terecht kunt voor excursies en proeverijen. Sinds ruim een jaar richt de Ruyge Weide zich met vergader- en overnachtingsmogelijkheden echter ook op de zakelijke markt. René vertelt: “Er is volop gratis parkeergelegenheid. Vergaderen kan zowel binnen- als buiten en overal heb je uitzicht op de koeien. En over de inwendige mens hoeft men zich ook geen zorgen te maken: want alles is mogelijk, van belegde broodjes en luxe gerechten tot private dining! En betreft het een meerdaagse vergadering? Dan kan men overnachten dus in één van onze prachtige appartementen. Eén ding is zeker: na een vergadersessie op de Ruyge Weyde ga je met mooie herinneringen naar huis.”

Kaasboerderij de Ruyge Weyde is een 5e generatie familiebedrijf, waar al vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas wordt bereid. Die sfeer komt ook terug in de vergaderruimte en wordt nog eens versterkt door het uitzicht op de kaasrijping en de weide. De vergaderlocatie meet 120 m2, is high end ingericht en voorzien van alle denkbare luxe. Er zijn 24 zitplaatsen en ook heel belangrijk: de locatie ligt op slechts acht minuten rijden van de snelweg A12.

Wow-factor

René is enthousiast: “We kwamen op het idee om dit op te zetten, omdat er veel vraag is naar goed bereikbare vergaderruimte. Vanuit de Randstad zijn we snel en goed bereikbaar. Bovendien is het een locatie die je nergens anders ziet: het heeft echt de wow-factor. We produceren hier 30.000 kilo kaas per jaar. Die vindt zijn weg naar onder meer winkels en speciaalzaken in binnen- en buitenland. De sfeer van de kaasmakerij krijg je hier als gast ook echt mee. En dat is een unieke ervaring.”

Het eerste jaar verliep door de coronacrisis rommelig, maar René kijkt desondanks tevreden terug: “We zijn het toch goed doorgekomen. Iedere week stond er wel een vergadering gepland, zeker aan het eind van 2020. En die reserveringen kwamen dan ook nog eens allemaal uit ons eigen netwerk. De interesse neemt nu alleen maar toe, de aanvragen komen gestaag binnen. En dat terwijl we eigenlijk nog nergens reclame maakten, ook niet online. De toekomst ziet er dus goed uit.”

GreaterVenues.com

Bron